DE ENIGE TATTOOKUNSTENAAR IN SCHOTLAND (IN 1925)

Stel je voor hoe het zou zijn om de enige echte tattoo-artiest in je hele land te zijn. Best cool, toch? Welnu, in 1925 kon de Schotse tatoeëerder Prince Vallar aanspraak maken op die titel. ScotlandsPeople, een genealogische website die wordt beheerd door de Schotse regering, heeft Vallar uitgeroepen tot de meest ongewone persoon van 1925. Na het doornemen van de taxatielijsten (informatie over eigendom en pacht van land verzameld voor de beoordeling van onroerendgoedbelasting) werd vastgesteld dat Vallar de enige was Scot om zijn beroep als ‘tatoeëerder’ te vermelden.

Hoe cool het ook mag zijn om je voor te stellen dat de eenzame tatoeëerder van Schotland, lid van de koninklijke familie, geen echte prins was, en ook niet echt Schots. Vallar werd geboren in Ierland en kreeg de naam Patrick Henson. Vanaf zijn vroegste dagen leidde Vallar een interessant leven – zijn vader was een tovenaar die samen met Buffalo Bill en Harry Houdini toerde. Uiteindelijk zou Vallar zijn weg naar Glasgow vinden, waar hij zijn tatoeëercarrière zou beginnen. Voordat hij in 1935 een winkel opende, denkt men dat Vallar waarschijnlijk mensen bij hen thuis bezocht om ze te tatoeëren, hoewel hij misschien wat werk heeft gedaan vanuit zijn bescheiden appartement.

Vallar viel niet alleen op omdat hij de enige tatoeëerder in Schotland was, maar ook omdat hij ervoor koos al zijn werk uit de vrije hand te doen. Zonder te werken vanuit transfers creëerde Vallar indrukwekkende ontwerpen met één naald die hem wereldwijd bekendheid opleverden, aldus BBC News.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RELATED POST

DAVE NAVARRO: DUISTERNIS TOT DAGERAAD

In 1986 trad Dave Navarro toe tot de alternatieve rockband Jane's Addiction, en de groep werd al snel een van…

10 PIJNLIJKSTE PLAATSEN OM EEN TATTOO TE KRIJGEN

Het is een bekend feit dat het krijgen van een tatoeage pijn doet. Voor het grootste deel zijn al deze…