DAVE NAVARRO: DUISTERNIS TOT DAGERAAD

In 1986 trad Dave Navarro toe tot de alternatieve rockband Jane’s Addiction, en de groep werd al snel een van de meest succesvolle acts van de vroege jaren negentig. Navarro bracht vervolgens vier studioalbums uit onder Jane’s Addiction, na een periode als gitarist voor de Red Hot Chili Peppers van 1993 tot 1998. Behalve dat hij werd beschouwd als een van de grootste gitaristen aller tijden, zijn indrukwekkende acteerprestaties op de kleine scherm is niet onopgemerkt gebleven; rollen in televisiehits als Sons of Anarchy en Odd Mom Out. Helaas kwam zijn pad naar het sterrendom niet zonder tragedie. Slechts drie jaar voordat ze zich bij Jane’s Addiction voegde, werd Navarro’s moeder vermoord door haar ex-vriendje. Op 19-jarige leeftijd onderdrukte hij het trauma van het verlies van zijn moeder door zichzelf in een wereld van seks, drugs en rock-‘n-roll te storten. Al snel was Jane niet de enige verslaving in het leven van Navarro, aangezien hij jarenlang worstelde met middelenmisbruik en psychische aandoeningen. Gelukkig kon Navarro zijn leven een andere wending geven en is hij sindsdien een pleitbezorger geworden voor verslavingsherstel met MusiCares.

Navarro heeft misschien een aantal terugkerende rollen op tv, maar tegenwoordig schittert zijn creatieve vitaliteit als de huidige gastheer van Paramount Network’s Ink Master. We spraken met Navarro en tatoeĆ«erder Oliver Peck tussen de opnames door om te leren wat de gitarist nodig had om van duisternis naar licht te gaan – en hoe hij anderen op hetzelfde pad leidt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RELATED POST

DE ENIGE TATTOOKUNSTENAAR IN SCHOTLAND (IN 1925)

Stel je voor hoe het zou zijn om de enige echte tattoo-artiest in je hele land te zijn. Best cool,…

10 PIJNLIJKSTE PLAATSEN OM EEN TATTOO TE KRIJGEN

Het is een bekend feit dat het krijgen van een tatoeage pijn doet. Voor het grootste deel zijn al deze…